Standard Staffordshire Bull Terrier

There are no translations available.

ASPECT GENERAL: Este un caine cu blana neteda, bine echilibrat, foarte puternic in raport cu dimensiunile sale, musculos, activ si agil.

CARACTERISTICI: Prin traditie este de un curaj si de o tenacitate de nestapanit, extrem  de inteligent si de afectuos, in special cu copii.
TEMPERAMENT: Temerar, neinfricat si demn de incredere absoluta.
CAP SI CRANIU: Scurt, puternic in totalitate, cu craniu lat. Muschii maseteri sunt foarte pronuntati, stopul evident, botul scurt, trufa neagra.
OCHII: De preferinta inchisi la culoare, dar se pot armoniza cu culoarea robei, rotunzi, de dimensiune medie si plasati astfel incat sa priveasca drept inainte. Pleoapele sunt inchise la culoare.
URECHILE: In forma de petala de trandafir, sau pe jumatate erecte: nu sunt nici mari nici grele. Urechile complet cazute sau erecte sunt extrem de nedorite.
GURA: Buzele sunt intinse si stranse, fara babine proeminente. Maxilarele puternice, dintii mari. Dantura perfecta, regulata si completa, cu muscatura in foarfeca (dintii de pe maxilarul superior se suprapun strans peste cei de pe mandibula si sunt implantati perpendicular pe maxilar).
GATUL: Musculos, mai degraba scurt, cu contur bine definit, largindu-se treptat spre umeri.
TRENUL ANTERIOR: Membre anterioare drepte, cu osatura solida, asezate destul de distantat, cu chisita puternica, de la care labele se indreapta usor spre exterior. Umerii sunt plasati destul de mult spre inapoi, articulatia cotului ferma.
TRUNCHIUL: Scurt, conturul clar desenat, musculos, cu o linie a spatelui dreapta, piept lat si adanc, coaste bine arcuite.
TRENUL POSTERIOR: Membrele posterioare sunt foarte musculoase,cu jaretii bine coborati si genunchii corect angulati. Vazute din spate, membrele sunt paralele.
LABELE: Au talpi groase, sunt puternice si de dimensiune medie. Ghearele sunt negre la cainii unicolori.
COADA: De lungime medie, inserata jos, se subtiaza treptat spre varf. Este purtata destul de jos. Nu trebuie sa fie prea curbata. Poate fi asemanata cu un maner de pompa de moda veche.
ALURA SI MISCARE: Libera, plina de forta si agilitate, cu economie de efort. membrele se misca paralel vazute atat din fata cat si din spate. Este evidenta forta de propulsie imprimata de trenul posterior.
PARUL: Neted, scurt, lipit de corp.
CULORI: Rosu, culoarea caprioarei,alb, negru sau vanat, sau oricare dintre aceste culori combinata cu alb; orice nuanta de tigrat combinata cu alb. Negru cu pete de foc sau rosu in nuanta ficatului sunt culori extrem de nedorite.
TALIA SI GREUTATEA: Greutatea: la masculi: 12,5-17,250 kg; la femele: 11-15,5 kg.
Inaltime preferata: 36-41 cm.
Inaltimea trebuie sa fie proportionala cu greutatea.
DEFECTE: Orice abatere de la punctele descrierii de mai sus va fi considerata defect, iar penalizarea acestuia va fi direct proportionala cu gradul abaterii.

NOTA: Masculii trebuie sa prezinte doua testicole evidente, normale, complet coborate in scrot